De voedselbehoefte van de hond

Het is logisch dat een grote hond meer voedsel nodig heeft dan een kleine, maar hoeveel meer? Het brandstofverbruik (=energie) van de hond is zeer wisselend. In het algemeen geldt: hoe kleiner en lichter de hond, des te meer calorieën gebruikt hij in verhouding tot zijn lichaamsgewicht. Een hond die 1 kg zwaar is, gebruikt +/- 140 kcal. per dag; een hond van 50kg. gebruikt er echter maar +/- 2500 kcal. Is een hond zeer beweeglijk, of wordt er aan hondensport gedaan, dan is ook zijn energieverbruik groter. Dat is ook het geval bij aanhoudende koude. Een hond die weinig lange wandelingen maakt, heeft minder nodig dan een hond die de hele dag met zijn baas op pad is.

Het voedsel van onze hond moet bestaan uit de juiste enzymen en voedingsstoffen, eiwitten, vetten ,koolhydraten, vitaminen en mineralen. Omdat een hond niet alleen alle eerder genoemde bestanddelen naar binnen moet krijgen, maar ook nog in de juiste verhouding, is het zelf samenstellen van de maaltijd voor een leek een ingewikkelde en riskante onderneming. De hond krijgt al snel een overschot van het een en een tekort aan het ander. Aan Banditvoeding voegt u in principe geen extra vitaminen of mineralen toe, omdat u hiermee de samenstelling van het voer verandert. De benodigde hoeveelheid Bandit voor de gemiddelde volwassen hond is 125-150gram per 10Kg lichaamsgewicht. Voor pups en jonge honden in de groei kan u 125-150 gram per 5 kg lichaamsgewicht hanteren.

Goede voeding is belangrijk voor de juiste skeletopbouw!

 

 

 

110  Bio vleesmix rund 480 gram (bruto)

 

In de darm leven meer micro-organisme dan er honden en katten op de hele wereld leven. Goede bacteriën kunnen juist helpen om gezond te blijven. Zo zorgen de goede bacteriën in de darmen van uw hond of kat ervoor dat de slechte bacteriën geen plek meer hebben om te groeien. Maar in de huidige maatschappij en met onze moderne honden en kattenvoeders krijgen ze (te) weinig goede bacteriën binnen. Bandit diervoeding is een voeding op basis van biologisch vlees. Het is een complete voeding waar u niets aan toe hoeft te voegen. De voeding is graan en glutenvrij.

samenstelling: vers bio rundvlees, kippenvlees en bio zilvervliesrijs (2%) verse vis (haring of makreel afhankelijk van jaargetijde).Inhoud 465 gram

r.eiwit 16%, vocht 65%, r.vet 11%, r.as 2,3, calcium 5,8g/kg, fosfor 3,6g/kg

Was na gebruik, altijd uw handen


 

 

eu logo 

|     Volg ons op facebook:

|      product informatie 0318-590554 - medische vragen dierenarts 0318-590403
ADRES: WESTENENGERDIJK 9  6732GP HARSKAMP        © 2019  Banditvoeding